Offset

Offset drukken is een drukvorm die veel gebruikt wordt. Ongeveer tweederde van al het drukwerk wereldwijd wordt met offset gedrukt. Bij offset wordt er via een fotografische weg een beeld aangebracht op een aluminium plaat. Deze plaat wordt vervolgens vochtig gemaakt, echter nemen enkel de delen die geen beeld bevatten de vocht aan. De plaat wordt vervolgens voorzien van vettige inkt, de vochtige delen zullen de inkt afstoten. Op die manier zal enkel de delen die een beeld bevatten worden voorzien van inkt.

Vervolgens wordt deze inkt op een rubberdoek gedrukt. De rubberdoek print het vervolgens op papier. De inkt wordt dus tussentijds overgezet, vandaar de naam offset. U begrijpt dat de instel- en opstartkosten voor offset drukken hoger zijn dan bij digitaal drukken. Er is echter een kantelpunt waarbij offset drukken goedkoper wordt dan digitaal drukken. Benieuwd of offset drukken voor u een oplossing is? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag op weg.

Offerte Quickprint

Onze voordelen

Meer dan 50 jaar ervaring
Zeer snelle levering
Hoogwaardige kwaliteit
Persoonlijke service
Nieuwste machines
Alles is mogelijk!

Offset drukken

Offset drukken is uitermate geschikt voor grote oplages ongepersonaliseerd drukwerk. Hierbij bedoelen we drukwerk waarbij iedere druk hetzelfde is, dus niet met oplopende nummer of iets dergelijks. Visitekaartjes, briefpapier, uitnodigingen, boeken, tijdschriften zijn daarom wél geschikt voor offset. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem nu contact op en wij helpen u graag op weg.

Quickprint